Ma reggel amikor felébredtem ezt a desszertet láttam lelki szemeim előtt. Először habcsókokat kellett sütnöm, amíg ablakot pucoltam az egész tepsi szénné égett. A második adag tűrhető lett, nem tökéletes hófehér, de a krémbe megfelelő.
Hozzávalók 4 adaghoz:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
6 db habkarika
5 dkg porcukor
málna
Elkészítés:
Felverem a behűtött tejszínt kissé a porcukorral, majd a mascarponéval tovább habosítom teljesen simára. A kész krémbe belekeverem az összetört habcsókokat.
Rétegzés:
alulra pár szem málna, krém, középre málna, újabb adag krém és a tetejére málna, meghintve habcsók morzsával.
Közvetlenül tálalás előtt állítsuk össze a krémet, mert akkor marad ropogós a habcsók.
Szeretném hozzáfűzni, hogy az eredeti recept nem használ krémsajtot, csak könnyű tejszínnel készíti. Talán ez lehetett az oka, hogy az én habcsókjaim a krémben nem maradtak ropogósak. Nem baj. Elfogyott.
Szeretném hozzáfűzni, hogy az eredeti recept nem használ krémsajtot, csak könnyű tejszínnel készíti. Talán ez lehetett az oka, hogy az én habcsókjaim a krémben nem maradtak ropogósak. Nem baj. Elfogyott.
Jól néz ki :)
VálaszTörlés